FRITERTE TORSKETUNGER, MAJONES & EDDIK

  1. Ha eggeplommer, sennep og sitronsaft i en bolle. Pisk kraftig til eggeblandingen har en konsistens som minner om eggedosis.
  2. Spe nøytral olje inn med en tynn stråle. Smak til med salt.
  3. Skjær bort eventuelle slintrer på tungene, skyll dem i kaldt vann.
  4. La tungene renne av på matpapir. Bland sammen mel, maismel, bakepulver og Farris til en tykk røre. Dypp tungene med en pinsett i røren. Legg dem i en forvarmet frityr ved 185°C til de er gylne og sprø.
  5. Serveres sammen med majones og malteddik.
 

500 gr torsketunger

100 gr mel
150 gr maismel
10 gr bakepulver
0,33 dl farris

2 eggeplommer
2 ts sterk sennep
3 dl nøytral olje
4 ss sitronsaft
1 ts salt

5 dl nøytral olje til frityr

malt-/sherryeddik

Da jeg jobbet lange dager og netter som kokk i London som 20-åring ble det en tradisjon å spise «fish’n chips with malt vinegar» på vei hjem. Den eddiken er ikke lett å få tak i her i Norge, men en god sherryeddik gjør susen.
— Kari Innerå